2014. feb 04.

Top 10 sikeres MLM tipp

írta: FMK
Top 10 sikeres MLM tipp

photodune-2005040-hawaiian-vacation-sunset-concept-m11-e1364655212164.jpg

Annak érdekében, hogy tovább növeld a közvetlen értékesítésben elért sikereidet, és hogy minél jobb toborzó váljon belőled, kövesd az alábbi tippjeinket:

1. Legyél etikus! Bár a nyomás nagy lehet rajtad, hogy minél hamarabb érj el sikereket az MLM-ben, mindvégig figyelj arra, hogy üzletépítésed minden tekintetben „rendben” legyen.

2. Szponzorálj, ne csak toborozz! Ahhoz, hogy terjesztőként profitra tegyél szert, újabb terjesztőket kell toboroznod, ez egyértelmű. Ugyanakkor, először szánj arra is időt, hogy az új munkatársaiddal megismertesd a terméket és bevezesd őket a hálózatépítés világába. Így sokkal kevesebb lesz a lemorzsolódás, sokkal több munkatársad lesz hosszútávon.

3. Találj egy olyan céget, melynek szereted a termékeit! Nem tudsz olyasvalamit eladni, vagy nem tudsz olyan üzletet továbbadni, amit nem képviselsz büszkén. Végezz MLM kutatást, és határozd meg azt a céget, amelyik a legszimpatikusabb számodra. Ne felejtsd el átnézni a cég kompenzációs tervét mielőtt csatlakoznál, és győződj meg arról, hogy kedvező számodra, az amit kínál.

4. Minden nap tégy valamit az üzletépítésed érdekében! Ismertesd meg másokkal a terméket, az üzleti koncepcióját a cégnek, legyen ez akár azáltal, hogy áthívod a szomszédodat a termékbemutató partydra, vagy akár a közösségi médiafelületeken keresztül szólítasz meg új embereket.

5. Jegyezz elő három rendezvényt, amin részt veszel! Menj el az első adódó rendezvényre, és gyűjtsd össze a legközelebbi két eseményre, képzésre szóló meghívóidat. Ezeken az eseményeken való részvételeddel biztosítod üzleted növekedését, hiszen számos új hasznos információra csak az ilyen összejövetelek alkalmával tudsz szert tenni.

6. Képezd magad a piacon! Ha beleveted magad a közvetlen értékesítés világába, de nem rendelkezel megfelelő számítógépes ismeretekkel, akkor mindenképpen szánj egy kis időt arra, hogy megismerd a weboldalak felépítését, az e-mail írás fortélyait, a közösségi médiát, mert mindezek az eszközök nagymértékben hozzájárulnak üzleted növekedéséhez. Ne feledd, a jó kommunikációs stratégia a hálózatépítés alapja!

7. Mindig legyél informatív és sosem erőszakos! Fontos, hogy a környezeteddel megismertesd a terméket, amit képviselsz és forgalmazol, és fontos, hogy az üzletépítés lehetőségét velük is megoszd, de mielőtt mindenkit letámadnál, végy egy nagy levegőt, és gondold át a mondanivalód, legyél informatív és elegáns, csak is így teheted számukra is vonzóvá az üzletedet.

8. Legyél megbízható és jó hallgató! Nem elég csak hallgatni, de figyelned is tudni kell a tárgyalópartneredre. Azzal, hogy te előadod neki a saját mondanivalód, még nem adtál el semmit, csak a tárgyalópartner igényeinek a felmérése és megértése fog eladást, és üzletet eredményezni.

9. Legyél kreatív! Az ajánlatodat úgy is vonzóvá tudod tenni mások szemében, ha kreatívan mutatod be az üzletet és a terméket nagyobb közönségnek, így tudsz leghatékonyabban egyéni érdeklődőkre szert tenni.

10. Számolj az MLM realitásaival! Tudnod kell, hogy nem minden MLM üzlet néz ki olyan jól a valóságban, mint ahogy azt a szóróanyagokon olvashatod. A statisztikák szerint minden 100 MLM üzletből csupán 1 az igazán jövedelmező üzlet. Szerencsédre, ha a Flavonnál vagy, te már megtaláltad azt az egyet :)

Szólj hozzá

Üzlet MLM tipp