2015. júl 09.

Éltető összetevőink XXVI. Kurkumin

írta: FMK
Éltető összetevőink XXVI. Kurkumin

dfgsdfgss.jpgA kereskedők jóvoltából már az ókori Görögország lakói is találkozhattak a kurkumával, ők nevezték el sárga gyömbérnek.

A kurkumin az, mely a kurkuma fűszernek intenzív narancssárga színt kölcsönöz. Azonban a kurkumin sokkal több, mint egyszerű színezék. Mind az ájurvédikus, mind a tradicionális kínai gyógyászatban évezredek óta alkalmazzák, és ma már a világ legjobban kutatott természetes hatóanyagának számít. Számos vizsgálat igazolja sokrétű hatását:
gátolja a gyulladáskeltő leukotrién anyag képződését, így hatékony lehet gyulladásos megbetegedéseknél; allergiánál; reumás és egyéb ízületi betegségeknél; szív- és érrendszeri betegségeknél; akut és krónikus tüdőbetegségeknél; máj- és bélbetegségeknél. Tanulmányok támasztják alá, hogy a kurkumin elősegíti új idegsejtek felépítését az agyban, erős antioxidáns, amely képes megakadályozni az agyban az oxidációs folyamatokat, a fehérje lerakódásokat, amelyek összenövésekhez vezetnek, továbbá ha ezek már jelen vannak, képes azokat feloldani. Ezen egyedülálló hatása abban rejlik, hogy át tud jutni, a sok molekula számára áthatolhatatlan, vér-agy gáton.wthw.jpg

Figyelembe véve, hogy a kurkumin antioxidatív, antibakteriális, gombaellenes, gyulladásgátló, méregtelenítő, immunerősítő, oxigenizáló tulajdonságokkal is rendelkezik – és ez a felsorolás távolról sem teljes –, akkor egyértelművé válik, hogy pontosan ezek a tényezők (baktériumok, gombák, szabad gyökök, oxigénhiány, immungyengeség stb.) okozói nagyon sok betegségnek. Ez a magyarázata a kurkumin óriási hatásspektrumának.

Mindazonáltal vízhajtó hatású is, jótékonyan hat a vese működésére, a szervezet számára segítséget nyújt a vérzsírszint normalizálásában, az erek karbantartásában, kedvező hatású a cukorbetegségre, vércukorszint-csökkentő tulajdonsága révén. Egyensúlyban tartja a bél baktériumflóráját.
Régóta feltételezik, hogy a kurkumin a depresszióban is nagyon hatásos, ugyanis a depresszió gyulladásos természetű betegség.
Mivel a kurkumin zsírban oldódó, nehezen felszívódó vegyület, minden tényező, ami fokozza a felszívódást, az fokozza a hatását is. Ezért is előnyös fogyasztani a Flavon Green Plus+ terméket, hiszen a kurkumin 12 másik összetevő mellett fejti ki pozitív és egészség javító - megőrző hatásait.fghfhg.jpg

 

Szólj hozzá

Egészség