2013. dec 03.

Ha az idő pénz…

írta: FMK
Ha az idő pénz…

dad-swinging-son1.jpg

Egy nap az Apa fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia jön oda hozzá, és megkérdezi:

- Mondd Apa, neked mennyi az órabéred?

Az Apa türelmetlenkedve válaszol:

- Miért kérdezed?! Csak nem valami felesleges játékot akarsz megvetetni velem? Azonnal irány a szobád!

A kisfiú szemébe könnyek jelennek meg, de illedelmesen felmegy a szobába, és becsukja maga mögött az ajtót. Ahogy az Apa ül a fotelben, még forrongnak benne a nap eseményei; ahogy a felettese megint újraíratja vele a prezentációját, ahogy a kollégája három nappal a projekt vége előtt elmegy betegállományba... Kezébe temeti az arcát. Mikor lesz ennek vége? – kérdezi kétségbeesetten magától.

 Aztán eszébe jut a gyereke. Talán nem kellett volna így bánnom vele... Lehet, hogy csak egy ártatlan kérdés volt, és én értettem félre, azért mert úgy érzem, a környezetemben már mindenki rajtam élősködik. - gondolja magában, majd elindul a fiú után, felfelé a lépcsőn.  Benyit a gyermek szobájába, ahol a fia a földön kuporogva játszik magában. A fiú felnéz, és újra megkérdezi:

- Apa, neked mennyi az órabéred?

- 1000 forint, fiam.

- És tudnál nekem adni 500 forintot?

 Az Apa még mindig bizonytalan tekintettel néz a fiára, miközben azon töpreng, hogy vajon mire költené. Majd meg is kérdezi tőle:

- Mire kellene neked az a pénz?

- Mindjárt megmutatom! – válaszolja a fiú pajkos vigyorral az arcán.

 Az Apa elővesz egy ötszázas bankót, és odaadja a fiának. A kisfiú ezután benyúl a takarója alá, és előveszi a malacperselyét, s benne az összes spórolt pénzét. Kiönti az ágyra, majd elkezdi összerakosgatni az aprót, ami összesen ötszáz forintra jön ki. Hozzáteszi a most kapott ötszázast, és boldogan az Apa felé nyújtja:

- Apa! Ha kifizetem neked az órabéred, tudsz velem is tölteni egy órát, hogy együtt játszunk?

dad-and-son-at-lake.jpg

 

Ha úgy érzed, hogy kifutsz az időből, ha úgy érzed, hogy a meg nem fizetett, folyamatosan erőn felül végzett munka az egészséged és a szeretteiddel tölthető időd rovására megy, dönts okosan, és válaszd a Flavont! Osztd be magadnak a saját idődet, tegyél szert az elvégzett munkáddal arányos jövedelemmel, őrizd meg egészséged!

 

 

 

Flavon

 

Ahol az Egészség és Siker kéz a kézben járnak!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

karácsony Üzlet