2013. nov 04.

Filmajánló: Időről – időre

írta: FMK
Filmajánló: Időről – időre

MV5BMTA1ODUzMDA3NzFeQTJeQWpwZ15BbWU3MDgxMTYxNTk@._V1._SX640_SY1013_.jpg

Rendezte: Richard Curtis

Főszereplők: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

Novemberre egy igazán szívmelengető filmet választottunk, méghozzá Richard Curtis (a népszerű Igazából szerelem rendezőjének) Időről időre című alkotását, amelyet jelenleg is számos magyarországi moziban vetítenek, így ideális esti programot nyújthat kikapcsolódásként egy hosszú és fárasztó nap után.

Az Időről időre egy elvont szituációba helyezett vígjáték, csordultig tele élettel, mondanivalóval, és azzal a kitekert angol humorral, amit vagy utálni, vagy imádni lehet – leperegni viszont alighanem soha senkiről sem fog. 

Az alaptörténet amennyire abszurd, annyira gyorsan hétköznapivá teszik a történetünk szereplői: egy brit családban felcseperedő fiú 21 évesen megtudja, hogy családja férfitagjai képesek az időutazásra. A film alapjául szolgáló gondolat meglehetősen rizikós terület, ugyanis az elmúlt években sokan sokféleképpen nyúltak az időutazás témájához, így a sablonosság és a kiszámíthatóság veszélye igencsak magas.

Mi azonban megkockáztatjuk, hogy annyira egyedien és üdítően újszerűen még senki sem állt az időutazáshoz, mint Curtis, aki a film műfajának megfelelően sokkal inkább a különleges képesség emberi oldalával foglalkozik. A film elsősorban arra keresi a választ, hogy miként befolyásolja egy átlagos ember életét ez a már-már szinte felfoghatatlan lehetőség?

A film új nézőpontból mutatja be az élet örömeit (fiatalság, szerelem, boldogság) és legnagyobb bánatait is (betegség, balesetek, halál), ami egyszerre garantálja az önfeledt szórakozást és a drámai mondanivaló átadását is.

Egy mondatban összefoglalva, az Időről időre a lehető legfogyaszthatóbb formában döbbent rá arra, hogy mennyire rövid az élet, miközben homlokon csap, és az arcodba nevetve közli, hogy aki ezen bánkódik, az a legnagyobb szamár.

Csak ajánlani tudjuk!

About Time 

Flavon értékelés: 10/10

Imdb értékelés: 7,7/10

Rottentomatoes: 95%, (közönség )

 

Szólj hozzá

filmajánló ajánlók Időről-időre