2013. nov 04.

A csapatok belső ereje: a szinergia

írta: FMK
A csapatok belső ereje: a szinergia

csapat.jpg

Életünk egészen korai szakaszában, már az általános iskolában megtanítják mindünknek, hogy kétszer kettő az mindig, minden körülmények között négy. De vajon ez tényleg igaz? Földhöz ragadt realisták és érzékeny lelkületű matematika tanárok most csukják be a szemüket, mindenki más viszont nagyon figyeljen, mert bebizonyítjuk, hogy kétszer kettő bizony lehet néha akár öt is. Vagy még több.

A szinergia görög eredetű szó, jelentése: együttműködés. És hogy mi köze egész pontosan a szorzótáblához? Az hamarosan kiderül. De ahhoz, hogy a magyarázatot megértsük, előtte repüljünk vissza az időben, úgy közel 500 évet, és képzeljük el magunkat azon 2100 magyar hős egyikeként, akik épp halált megvető bátorsággal készülnek felvenni a harcot Ali basa hatalmas török seregével az egri vár megvédéséért.

Ha pusztán a számokból indulunk ki, a várvédők közel kétszázszoros túlerővel néznek éppen szembe, több ezer ágyú, ostromgép és kard szegeződik rájuk, valahogy azonban mégis kitartanak, ami már önmagában is sejtetni engedi, hogy a számok hatalmának is megvannak a maga korlátai.

Sok egyéb tényező mellett épp az imént szóbahozott szinergia volt az egyik kulcstényező, ami hozzásegítette a mieinket az egri vár megvédéséhez. Ne kerülgessük a forró kását: a szingergia lényegében azt jelenti, hogy két ember közösen többre képes, mintha a külön-külön elért eredményeiket összeadnánk. A magyarázatot közös együttműködésük adja, amelynek alapjául pedig a köztük lévő koherencia szolgál.

Amikor egy csapat közösen, egy célért dolgozik és a csapattagok között tökéletes az összhang, akkor egymást inspirálva sokkal messzebbre juthatnak, mintha külön utakon indulnának el. Egy jó csapatban mindenki egymásért küzd, ismerik a többiek erősségét, gyengeségét, és a munkát megfelelően felosztva hozzák ki magukból a maximumot, sőt: néha még annál is többet.

gps.jpg

Kétszer kettő néha tehát több mint négy.

Nagyon fontos azonban, hogy a csapattagok tökéletesen elfogadják egymást, képesek legyenek egyének helyett közösségben gondolkodni, és egy célért küzdeni, mert a széthúzás legalább akkora rombolást képes véghezvinni, mint amekkora lökést adhat egy jól működő csapatnak a szinergia ereje.

Hálózatod vezetőjeként építsd fel a tökéletes csapatodat a Flavon idén debütált, a multi-level marketing területén forradalmi innovációnak számító eszközével, a Flavon GPS-szel! Toborozz társakat, támaszkodj az automatikus duplikációra, segítsd a többieket saját munkád révén és cserébe építs az erősségeikre! Vállalj felelősséget a társaidért, teremtsd meg közöttük a tökéletes összhangot és profitálj a szinergia erejéből!

A Flavon GPS kötött struktúrája segít, hogy csapatod szerkezete elérje az optimális mélységet, és egyúttal lehetőséget ad a valódi közös munkára. A másolódás révén pedig magad is meglepődsz majd, hogy a beleinvesztált munka a Te vezetéseddel milyen gyorsan kovácsolja össze csapatodat egyetlen közös célért küzdő közösséggé.

Vágj bele még ma: csapatépítésre fel! 

gps2.jpg

Szólj hozzá

csapat Flavon GPS