2013. máj 02.

Nincs megállás! - Interjú Gaál Lászlóval

írta: FMK
Nincs megállás! - Interjú Gaál Lászlóval

 

Laci kép.jpg

Újra dübörög a FlavOnline. Ki mással is készíthetnénk az elsők között interjút, mint cégünk megálmodójával és ambiciózus megvalósítójával, Gaál Lászlóval. Beszélgetünk a Flavon jelenlegi helyzetéről és a tervekről.

Nemrég jöttél vissza Lengyelországból. Merre jártál?

Igen, 4 napot töltöttem az országban. Voltam Krakkóban, az irodánkban, ahová a jövőben is rendszeres látogatásokat tervezek, miután Berta Zoltán visszavonul az iroda éléről, több időt szeretne a hálózattal és a családjával tölteni. A lengyel cég hivatalos ügyvezetője eddig is én voltam, ezentúl az adminisztratív igazgatóval, Rafal Nadolnyval fogjuk a lengyel céget igazgatni. Van egy nagyon szép lakásom Krakkóban, remélem a jövőben több időt tudok majd itt tölteni.

… és milyen volt a lengyel országos rendezvény?

Krakkóból egyenesen Karpaczba vezetett az utam. Úgy gondolom, hogy a rendezvény és a helyszín is hozta a Flavonnál megszokott színvonalat. Kb. 1000 fő vett részt az előadássorozaton. A rendezvény helyszínéül a patinás Hotel Golebiewskit választottuk. Látva ezt a hatalmas szállodát a maga 890 szobájával, gyönyörűen berendezett hatalmas tereivel tudatosult bennem, hogy Lengyelország sokkal nagyobb, mint Magyarország. Úgy gondolom, hogy ez a nagyságrendi különbség ugyanennyi kiaknázatlan lehetőséget is rejt. Van még potenciál a lengyel piacon, szeretnénk belőle minél többet kihozni!

Mi a helyzet nálunk?

Magyarországon is zajlik az élet! Újabb elismeréssel gazdagodtunk. Feleségemmel a napokban vettem át a Magyar Brands kitüntetést Budapesten az Operettszínházban. A Flavon max olyan nevek mellett kapta meg a Magyar Brands minősítést, mint a Coop, Napi Gazdaság, Hollóházi Porcelán, Helia-D vagy a Móra. A független szakemberekből álló Superbrands Bizottság döntése alapján a Flavon max igazi magyar márkának számít. Erre rendkívül büszkék vagyunk!

A fogyasztók számára az elismerések a minőség garanciáját jelentik, azonban az MLM cégek nagy részére igaz, hogy minőségi termékkel dolgoznak. Mi az a plusz, amit a Flavon még nyújtani tud?

A stabilitás. Véleményem szerint terméktől függetlenül egy cég akkor maradhat versenyben a konkurensekkel, ha stabil. Mi kilencedik éve vagyunk a piacon. Ez idő alatt sok cég virágzását és bukását láttuk már. Mi mindig a biztonságra törekszünk. Sosem nyújtózunk tovább, mint ameddig a takarónk ér. Fennállásunk óta nem nyúltunk kölcsönökhöz, nem folyamodtunk hitelhez. Ahogy nőttünk, úgy nőttek a bevételeink is, amelyeket szeretek visszaforgatni a cég gyarapításába. Most már ott tartunk, hogy nemsokára átadásra kerül a debreceni Igazgatóság, amely egy különálló irodaház a jelenlegi épületünk mellett. Mondanom sem kell, gyönyörű lett. Alig várom, hogy tárgyalásokat folytassak az új irodámban, ahol nagyon büszkén tudom majd fogadni a külföldi üzleti partnereinket is.

Tavaly azt mondtad, 2013 a nemzetközivé válás éve lesz. Hogy alakulnak a dolgok?

A helyzet nagyon bíztató. Kiváló marketingtervünknek köszönhetően külföldön is versenyképesek vagyunk, így egyre többen látnak bennünk fantáziát. Egyre nagyobb a mozgás a cégnél. A fiam és én is rendszeresen bonyolítunk üzleti tárgyalásokat szerte a világban, és hozzánk is egyre több külföldi vendég érkezik. A júniusi rendezvényünk, a Gyárlátogatás is teljesen multikulturális lesz, mint egy igazi fesztivál! A Flavonnál esély sincs az unalomra.

Valóban elég komoly a tempó. Mik a további tervek?

Nincs megállás. Ilyen egyszerű. Elindultunk és úgy érzem, jó úton vagyunk, tehát hiba lenne megállni, letérni. Még nagyon sok ember életébe érkezhet meg a régóta várt egészség és siker a Flavon segítségével. A mi feladatunk, hogy ezt az eszközt minél több embernek megmutassuk.

Szólj hozzá

csapat Üzlet Gaál László