2015. már 19.

Ezért sosem késő,hogy valami nagy dologba kezdj!

írta: FMK
Ezért sosem késő,hogy valami nagy dologba kezdj!

sosincskeso3.jpg

Mark Zuckerberg és a huszonéves cégvezetők sikertörténetei könnyen elbizonytalaníthatják az idősebb korosztályt, amikor arra gondolnak, hogy ideje lenne valami újba, valami nagyszabásúba belevágni. A következő információk azonban tökéletesen rácáfolnak arra, hogy csak a fiatal generációé a jövő. Sosincs túl késő ahhoz, hogy elkezdj valami újat!

Tudtad-e, hogy...

... a McDonald’s alapítója, Ray Kroc 52 éves koráig papírpoharak eladásával és tejturmixok készítésével kereste a kenyerét?

... a Harry Potter-sorozat szerzője, J.K.Rowling egyedülálló anyukaként küzdött a megélhetéséért 31 éves koráig?

... Harrison Ford ács volt harminc-egynéhány évesen?

... a Zara alapítója, Amancio Ortega 30 éves koráig egy ruhaüzletben dolgozott kisegítőként?

... Evan Williams, a Twitter társalapítója 35, Niklas Zennstromm, a Skype kitalálója 37 volt, amikor megcsinálták életük legnagyobb vállalkozását ?

... Arianna Huffington 54 évesen indította el a Huffington Postot?

... Andrea Bocelli harmincasként pedig bárokban zongorázott?

Nem mindig vezet egyenes út a sikerhez, ezt a "nagyok" is hamar megtanulják. Richard Branson, aki a Forbes magazin szerint 2014-ben a hetedik leggazdagabb brit volt, karácsonyfa-elárusítóként kezdte. Aztán diákújságot alapított, később pedig utazott melegbár- és légitársaság-bizniszben is. A sajátmárkás kóla, vodka és menyasszonyiruha-kollekció nem jött be neki, de a lemezkiadás és a turista-űrrepültetés igen. Zuckerbergnek is több kudarcon kellett magát túltennie, mire a Facebook meghozta neki a világhírnevet és a csilliárdokat. Mi lett volna, ha Bill Gates, a Microsoft atyja, Chad Hurley, a YouTube és a Mixbit alapítója vagy Elon Musk, a PayPal és a Tesla Motors tulajdonosa visszavonulót fúj a kezdeti sikertelenség miatt?

Néhány jó tanács:

Amíg csak élsz, minden lehetséges!

A siker 99,99%-a komoly időt vesz igénybe.

Erősebb vagy, mint te azt magadról gondolnád.

"Próbálj ki minél több különböző dolgot" - Paul Graham

Az óvatosság megölhet. Ne méregesd magad olyanokhoz, akik már rég révbe értek és megcsinálták a szerencséjüket. Nekik is megvan a saját történetük, aminek a részleteit te talán soha nem fogod megismerni.

Mielőtt sikeressé válsz, szembe kell nézned a rossz dolgokkal is.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Szólj hozzá

siker Üzlet ezért sosem késő