2015. jún 09.

Filmajánló: A némafilmes

írta: FMK
Filmajánló: A némafilmes

15157.jpg

 A némafilmes

1927-ben járunk, a némafilmek korszakában. George Valentin (Jean Dujardin) az egyik legnagyobb filmcsillag ekkor, akinek az élete tökéletesnek látszik: imádja a munkáját, élvezi a felé irányuló rajongást, és beleszeret Peppy Millerbe, a feltörekvő és nem mellesleg gyönyörű színésznőbe (Bérénice Bejo).  Amikor Zimmer, a stúdiófőnök (John Goodman) felhívja sztárunk figyelmét arra, hogy a mozi jövője a hangosfilm lesz, Valentin egyáltalán nem foglalkozik a fenyegetéssel. Ám nem sokkal később valóban elterjed a hallható párbeszédekkel operáló film műfaja, ráadásul ez az új médium Peppy Millert emeli a legnagyobb sztárok közé. George-nak pedig küzdenie kell azért, hogy lépést tartson a változó világgal. Vajon sikerül megtartania valamit régi csillogásából, vagy a leáldozóban lévő némafilm műfaja őt is magával rántja a feledés homályába?

A film annyira sikeres volt, hogy a  legjobb film, rendező, férfi főszereplő, zene és kosztüm Oscar díját nyerte el 2012-ben.

Ebben a hónapban ezt a filmet, mely egy igazi kuriózum azért ajánljuk nektek, mert egy csodálatos történet egy szép, ám letűnt korszakról


Szereplő(k):

Jean Dujardin (George Valentin)
Bérénice Bejo (Peppy Miller)
John Goodman (Al Zimmer)
James Cromwell (Clifton)
Missi Pile (Constance)
Penelope Ann Miller (Doris)
Bitsie Tulloch (Norma)

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=ubcG8IxWlZU

IMDB:8/10

Flavon ajánló 8/10

Szólj hozzá

Ajánlók