2014. nov 14.

Advent Bécsben

írta: FMK
Advent Bécsben

Bécs.png

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A karácsonyi pékségek és a forró puncs illata elő karácsonyi hangulatot kelt. Az utóbbi években pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel, számos túrákat szerveznek itthonról. Az utazás általában busszal történik, többnyire 1 naposak, és szinte minden hétvégén lehetőségünk nyílik részt venni ezen a csodás elő-téli forgatagon.

Bécsben több karácsonyi vásár is található, a leghíresebb és legnagyobb a 700 éves Adventi vásár, amely 1975 óta a városháza előtti téren található. A második karácsonyi vásár Altwiener, ahol kizárólag kézimunkákat lehet vásárolni. A harmadik a Schönbrunni vásár, amelyet 1993 óta rendeznek meg a Schönbrunni kastély parkjában. A 60 standon kézimunkákat, művészeti alkotásokat, játékokat, karácsonyfadíszeket vásárolhatunk.

A hagyományos Wiener Adventzauber  alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. 2014-ben november 15. és december 24. között ad lehetőséget a karácsonyi bevásárlásra. A hatalmas vásárnak hamisíthatatlan karácsonyi hangulata van: adventi zenék csendülnek fel, csodálatosan feldíszített fenyőfák, és kellemes karácsonyi illatok varázsolnak adventi atmoszférát. Az átfázott vásárlók, és nézelődők forralt borral, punccsal, vagy egyéb forró italokkal melegíthetik fel magukat. A Christkindlmarkton minden karácsonyi ajándék megkapható: játékok, édességek, karácsonyi díszek, ruhák, ételek, parfümök, bőr- és sportfelszerelések, művészeti alkotások, és minden egyéb. A gyerekek a kézműves sarokban ajándékokat is készíthetnek. 2014-ben november 28. és december 21. között, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként 15:30-19:00 között, valamint december 24.-én, 15:30-16:30 között osztrák, európai és amerikai kórusok adnak karácsonyi koncerteket a városháza épületében - a belépés ingyenes.

A legtöbb szervezett utazás magában foglalja a Schönbrunni Kastély megtekintését is. A kastély látogatása alkalmával a turisták visszarepülhetnek a történelembe és elképzelhetik, hogy milyen volt a császári királyi udvartartás a 18-19-ik században. A Schönbrunni kastélyt évente kb. másfél millió látogató keresi fel, csodálatos kertjét pedig 5,5 millióan látogatják.

Nem érdemes kihagyni a Kittsee-ben található Csokigyárat sem. Bécs egyik legkedveltebb és leggyakrabban látogatott nevezetessége. Ez nem meglepő, hiszen a Csokoládé gyárban készített édes harapni valóknak senki bír ellenállni. Minden korosztály hatalmas lelkesedéssel vág bele a Csokigyár látogatásába. Felhőtlen kikapcsolódást és páratlan élményeket kínál, ezért egy bécsi út során vétek lenne elszalasztani ennek lehetőségét. A Hauswirth Csokigyárban igazán különleges ínyencségeket lehet megízlelni, illetve megvásárolni, amely eleinte egy hagyományos cukrászdaként működött. Az évek múlásával a klasszikus termékek mellett egyre nagyobb számban kezdtek el gyártani különleges, csokoládéból készített figurákat is, amelyekből más cukrászdák is rendeltek, így az túlnőtte saját magát. A gyár jelenleg Bécstől néhány kilométerre található. 

Szólj hozzá

Bécs Advent Ajánlók