2014. okt 01.

A világ 10 legszebb őszi tája

írta: FMK
A világ 10 legszebb őszi tája

new_england.jpg

New England, USA

Az Egyesült Államok északkeleti partvidékén található New England a világ leghíresebb őszi színkavalkádját tárja az utazó elé szeptember és november között. A vibráló színorgia többek között annak is köszönhető, hogy a vidék fái és erdői igen változatos képet mutatnak, az egyes típusok levelei pedig eltérő vegyi összetétellel, ezáltal ősszel a legkülönfélébb színekkel rendelkeznek.

bohinj_juliai_alpok.jpg

Júliai-Alpok, Szlovénia

A nevét Julius Cézárról kapó olasz-szlovén hegyvonulat olyan varázslatos tájakat foglal magában, mint Bled vagy éppen Bohinj, melyek bűbájos, sziklák által körülzárt, kristálytiszta tavaikról híresek. Különleges hangulata miatt e vidéket ősszel különösen érdemes felkeresni.

berchtesgaden_nemetorszag.jpg

 

Berchtesgaden, Németország

Az Alpok hegyei és völgyei által birtokolt Berchtesgaden Nemzeti Park mesebeli tájai az osztrák határtól nem messze találhatóak. Varázslatos őszi színei mellett a bajor Alpok e gyöngyszeme Németország harmadik legmagasabb hegyét is magáénak tudhatja.

quarten_svajc.jpg

Quarten, Svájc

A St. Gallen kantonban található bájos svájci település egyedülálló hangulatához a tóvidék és a hegyek épp úgy hozzájárulnak, mint a csend és a nyugalom, mely a tájat uralja. Az ősszel arany- és rézszínekbe öltöző vidéket minden évszakban érdemes felfedezni.

kancamagus_white_mountains.jpg

 

Kancamagus Highway, USA

A varázslatos panoráma által végigkísért, a White Mountains hegyvidéki területét átszelő, 55 kilométer hosszú út New Hampshire-ben várja mindazokat, akiket újra és újra képes elvarázsolni az őszi természet. Október környékén a helyiek által csak levéllesőnek nevezett, színes lombokban gyönyörködő turisták gyakran okoznak torlódást.

lake_district_anglia.jpg

 

Lake District, Nagy-Britannia

A körülbelül 55 kilométer hosszú tóvidék Anglia északnyugati részén, Cumbria megyében található. A hegyeknek és temérdek kisebb nagyobb tónak otthont adó, kedvelt kiránduló- és pihenőhely csodaszép vidéke ihlette meg a 19. század híres angol tavi költőit is.

blue_ridge_parkway.jpg

 

Blue Ridge Parkway, USA

A 755 kilométeren át haladó Blue Ridge Parkway az utat végigkísérő festői tájaknak köszönheti népszerűségét. Az ősszel különösen gyönyörű útvonal a Blue Ridge hegyvonulat mellett halad el, mely a híres Appalache-hegység része.

laurentian_hegyseg.jpg

 

Laurentian Mountains, Kanada

A Laurentian vidéke megkapó szépségű hegyvidéki táj, mely ősszel az egész világon egyedülálló, tarka levélgúnyába öltözik. Ezt éves fesztiváljukkal is megünneplik a helyiek: a Színek Szimfóniája Fesztivál során a látogatók gondolából csodálhatják meg a természet színeit.

coconico_national_forest.jpg

 

Coconico National Forest, USA

A kivételes vadvilágáról, érintetlen tájairól és tengerszemeiről híres Coconico Nemzeti Erdő több mint 7500 négyzetkilométeren terül el Arizona északi részén. Az erdő lombjai ősszel a vörös, a sárga és az arany megannyi árnyalatában pompáznak.

brasso.jpg

 

Brassó, Románia

Az Erdély délkeleti részén, a Kárpát-kanyarban található szász város békés, kissé melankolikus hangulatát az őszi színek csak tovább fokozzák. A környék ilyenkor, elsősorban a várost övező magaslatoknak, illetve az azokat borító erdőknek köszönhetően ezer színben pompázik.

Szólj hozzá

A világ 10 legszebb őszi tája Ajánlók