2014. júl 09.

Könyvajánló: Tonk Emil – Üzleti Patika 5.

írta: FMK
Könyvajánló: Tonk Emil – Üzleti Patika 5.

Tonk Emil.jpg

Vezetők, figyelem! Az Üzleti Patika immár ötödik kötetében ezúttal a jelen és a jövő vezetőinek szólnak a hasznos információk - azoknak, akik jó vezetőkké szeretnének válni, illetve azok maradni, mind az MLM, mind a klasszikus vállalkozások terén.

Ki tekintheti magát vezetőnek? Szinte bárki, aki képes kézben tartani saját vagy családja, lakóközössége sorsát, aki vállalkozóként - de akár még alkalmazottként is - önállóan, kreatívan végzi a munkáját, akinek van felelős véleménye a dolgokról, aki jó csapatjátékos, aki jó példával jár elől, akire a társai hallgatnak. A vezető nem születik - vezetővé válhat az ember. Néhány személyes tulajdonság kell ugyan hozzá, de a vezetés tanulható, bár alapvetően nem az intézményes iskolázottság függvénye.

Vezető szinte bárkiből lehet, mégsem lesz mindenkiből. Bár a vezetéselméletnek kiterjedt szakirodalma van, Tonk Emil ebben a témakörben is sajátos, a hazai viszonyokra alkalmazható szemléletet képvisel, a tőle megszokott, közkedvelt stílusban. Könyvéből megtanulhatjuk, mi az útja a vezetővé válásnak, és milyen tényezőkre kell odafigyelnünk, amelyek a vezetői törekvéseknek gátat szabhatnak. Széleskörű szakmai tapasztalataira támaszkodva bátorítást ad azoknak, akik a vezetővé válás - néha nem könnyű - útját választják. Néhány kiemelhető témakör: helyes hozzáállás, a rugalmas változás képessége, világos kommunikáció, együttműködés, visszajelzés, pozitív életszemlélet, empátia, motiváció, dicséret.

Az okos vezető nem féltékeny; olyan emberekkel veszi körül magát, akik többet tudnak, többet akarnak tudni, sőt akár még többet is keresnek nála, hiszen ettől az ő szervezete lesz jobb, okosabb, és ő maga is több elismeréshez és pénzhez fog jutni.

Ajánlom ezt a kötetet mindenkinek, aki meg akarja tanulni, hogyan legyen igazi vezető - mind a személyes, mind az üzleti életében. Szeretném remélni, hogy ez a kör nagyon széles, mivel az egyének (és ezzel együtt országunk) felemelkedése csak az ilyen, felelősen gondolkodó emberek összefogásától várható.

 

Sallay Katalin szakmai szerkesztő

okl. gazdasági mérnök, v. főiskolai tanár

a hazai Cashflow oktatóképzés vezetője

 

Szólj hozzá

könyvajánló Tonk Emil Üzleti Patika 5 Ajánlók